نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
مقدمه: به دنبال شیوع کروناویروس و بروز بحرانهای مختلفی در نقاط مختلف جهان، ابعاد مختلف زندگی تمام انسانها تحت تاثیرا ت منفی این بحران قرار گرفت . در این میان نظام آموزش پزشکی با مشکلات متعددی روبرو شد. این مطالعـه کیفـی بـا هـدف تبییـن چالش های آموزش بالینی دانشجویان پزشکی در اپیدمی کوویـد- 19انجـام شـد.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع مطالعه کیفی به شیوه تحلیل محتوی که در سال 1400 انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل 17نفر از کار آموزان، کارورزان و دستیاران پزشکی و اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم بودند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود. روش گرداوری داده از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گرفت و مصاحبه ها تا حد اشباع ادامه یافت. دادهها با تحلیل و تفسیر گردیدند. متن مصاحبه ها به روش تحلیل محتوای قراردادی و با کمک نرم افزار MaxQDA تحلیل شد.
نتایج: تجزیه و تحلیل حاصل از مصاحبههای شرکت کنندگان در این مطالعه منتج به استخراج طبقات اصلی فعالیت های آموزش – زیر ساختهای آموزش مجاز ی و جنبه های روان شناختی گردید . این طبقات به ترتیب دارای طبقات فرعی کمیت و کیفیت آموزش – ارزشیابی، حوزه سازمانی - تجهیزات و فناوری های آموزشی و شبکه و اینترنت، استرس و فشار روانی – نگرانی از آینده حرفه ای و شغلی بودند .
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، شناسایی چالش های و موانع آموزش پزشکی در بحران هایی مانند پاندمیکرونا الزامیاست. لذا جهت مرتفع ساختن این چالش ها در بحران های بعدی نیاز به برنامه ریزی و بسترسازی سیستمیدر حوزه آموزش میباشد.
کلیدواژهها