چکیده
مقدمه: آموزش در علوم پزشکی نیازمند تحول و پیشرفت و به کارگیری از شیوه های نوین می باشد. یادگیری سنتی به شیوه سخنرانی به تنهایی پاسخگوی نیازها و چالش های دانشجویان نمی باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش به روش فیلم ویدئویی طراحی و اجرا شد.
مواد و روش : این مطالعه اقدام پژوهی بر روی 40 نفر از دانشجویان ترم 2 کارشناسی تکنولوژی اتاق عمل دانشگاه آزاد همدان در سال 1403 انجام شد. دانشجویان به روش سرشماری انتخاب شدند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک توسط دانشجویان تکمیل شده و پیش آزمون از آنها به عمل آمد. در مرحله بعد فیلم آموزشی طراحی شده، برای دانشجویان اجرا شد و همراه با فیلم، نکات آموزشی و تکمیلی ارائه گردید. سپس پس آزمون گرفته شد. حدود 2 هفته بعد از پس آزمون، پرسشنامه نظرسنجی در مورد رضایت دانشجویان از فیلم آموزشی تکمیل شد. در پایان داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها : در مطالعه حاضر فراوانی مردان 12 نفر یا 30% و فراوانی زن ها 28 نفر یا 70% بوده است. میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان 22.27±3.96با دامنه 19 تا 37 سال بود. میانگین و انحراف معیار معدل دانشجویان 17.16±1.40 با دامنه 19.41 تا 14 بوده است. میانگین و انحراف معیار تعداد دفعات اسکراب جراحی دست 1.70±3.44 با دامنه 0 تا 20 می باشد. مطابق داده های مطالعه، مشاهده شد که تفاوت آماری معناداری را بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در نمونه ها وجود دارد. P<0.001) )
نتیجه گیری : مشاهده گردید استفاده از فیلم آموزشی در یادگیری و آموزش دانشجویان تاثیر مثبتی دارد و همچنین، دانشجویان تمایل زیادی به ارائه سایر دروس با چنین شیوه ای داشتند. لذا توصیه می شود که استفاده از این شیوه آموزشی در ارائه دروس دانشجویان علوم پزشکی افزایش یابد.
کلیدواژهها