چکیده
مقدمه: عوامل متعددی بر کیفیت آموزش تاثیرگذار است. تمرکز در کلاس درس یکی از ارکان اصلی آموزش در کلاس است. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر تمرکز در کلاس در سال 1402 انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی بر روی 238 نفر دانشجو که به روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص سهمیه به هر طبقه انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد مرتبط با عوامل موثر بر تمرکز در کلاس درس بود. داده ها با استفاده از شاخص های پراکندگی مرکزی و آزمون های تی مستقل و مربع کای دو به ترتیب جهت مقایسه داده های کمی و کیفی و همچنین آزمون های پیرسون و اسپیرمن برای بررسی همبستگی بین متغیرها تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: میانگین و انحراف معیار نمره نظرات دانشجویان در سه حیطه مربوط به استاد، دانشجو و محیط به ترتیب 67/0 ± 55/3، 18/2 ± 55/6 و 88/0 ± 03/3 بدست آمد. بین میانگین نمره نظرات دانشجویان در حیطه استاد در دو جنس اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (02/0P=). همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بین نمره حیطه دانشجو با سال ورودی دانشجویان وجود داشت (01/0 =P و ضریب همبستگی = 16/0). نتایج نشان داد که با بالا رفتن ترم تحصیلی ارتباط بین ترم تحصیلی و نمره عوامل مرتبط با حیطه دانشجو معکوس معنی دار شد (003/0 =P و ضریب همبستگی = 19/0-). بعلاوه، بین ترم تحصیلی دانشجویان و نمره مجموع هر سه حیطه ارتباط معکوس معنی دار مشاهده شد (03/0 =P و ضریب همبستگی = 13/0-).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان در راستای تقویت تمرکز در کلاس درس گام های موثری برداشت. در ایجاد تمرکز دانشجویان در کلاس درس نه تنها یک عامل، بلکه مجموعه ای از عوامل وابسته به هم هستند. توجه مسئولین دانشکده در ایجاد تمرکز در کلاس درس لازم می باشد.
کلیدواژهها