چکیده
مقدمه: مبحث یادگیری الکترونیکی در طول سال های اخیر به عنوان یکی از کاربردهای مهم فناوری جدید اطلاعات در جهان مطرح بوده و همچنین یکی از عوامل مؤثر بر عملکرد تحصیلی دانشجویان که اخیرا مطالعاتی را در دانشگاه ها به خود اختصاص داده است، فرسودگی تحصیلی است بنابراین با توجه به اهمیت این دو مبحث ،هدف این مطالعه بررسی رابطه بین یادگیری الکترونیکی و فرسودگی تحصیلی در بین دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1402 بود.
روش کار: مطالعه حاضر به صورت مقطعی در بین دانشجویان دانشکده بهداشت انجام گرفت. در این پژوهش از دو پرسشنامه یادگیری الکترونیکی واتکین و همکاران و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران استفاده شد و برای تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS ورژن 24 و آزمون های آمار توصیفی، آزمون های آماری ANOVA و ضریب همبستگی PEARSONاستفاده گردید.
یافته ها: بین ابعاد یادگیری الکترونیکی به جز بعد گفتگوهای گروهی اینترنتی با ابعاد خستگی و بی علاقگی تحصیلی رابطه معنا دار به دست آمد(Pv<0/00 1) اما با بعد ناکارآمدی تحصیلی رابطه معکوس معنادار حاصل شد. بین 3 بعد از ابعاد یادگیری الکترونیکی (انگیزش، دسترسی به فناوری و مسائل مهم جهت موفقیت) با فرسودگی تحصیلی رابطه مستقیم و معنادار و با بعد گفتگو های گروهی اینترنتی رابطه معکوس معنادار به دست آمد( 0/14-=R ).و به طور کلی بین یادگیری الکترونیکی و فرسودگی تحصیلی رابطه معناداری به دست نیامد (Pv=0/14)
نتیجه گیری: با توجه به اینکه یادگیری الکترونیکی بر فرسودگی تحصیلی تاثیری ندارد، می توان به مدیران و مسئولان این پیشنهاد را داد که زیرساخت های لازم (سخت افزار و نرم افزار) برای یادگیری الکترونیک را فراهم نمایند و همچنین کارگاه هایی درباره مزایا، کاربردها و آشنایی با یادگیری الکترونیکی برگزار نمایند.
کلیدواژهها