- XML
- اصل مقاله 2.04 M
- فایلهای تکمیلی/اضافی
- چکیده صوتی 1077.mp4
چکیده
مقدمه: آموزش بینحرفهای باعث ارتقای دانش پرستاران و در نتیجه بهبود کیفیت ارائه خدمات پزشکی و مراقبت از بیمار میشود. با توجه به این که دورههای آموزشی لازم در زمینه تصویربرداری پزشکی در کوریکولوم دوره کارشناسی پرستاری وجود ندارد، به نظر میرسد، یادگیری پرستاران در این خصوص موجب کاهش استرس روحی، روانی پرستار و بیمار جهت انجام فرایند تصویربرداری شده و موفقیت انجام تصویربرداری صحیح را افزایش دهد. این مطالعه، با هدف تعیین نیازها و میزان یادگیری پرستاران در مورد مفاهیم، کاربردها و مخاطرات روشهای تصویربرداری پزشکی و بر اساس نیازسنجی انجام شده توسط پرستاران در قالب دورههای آموزش ضمن خدمت، انجام شد.
روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی 107 نفر از پرستاران شاغل در بخشهای بالینی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) انجام شد که از طریق نیازسنجی انجام شده در سامانه آموزش ضمن خدمت کارکنان وارد مطالعه شدند. دوره آموزشی لازم بر اساس نیازسنجی مزبور و مطابق با گامهای الگوی ADDIE طراحی و اجرا شد. دادهها با استفاده از spss ویرایش 20 تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: افراد شرکت کننده در مطالعه 83 نفر زن (77/5 درصد)، 85 نفر متأهل (79/4 درصد) و اکثرا دارای مدرک کارشناسی (95 نفر، 88/7 درصد) بودند. 91/37 درصد از کارمندان نیز استخدام رسمی بودند. در افراد شرکت کننده، میانگین نمره یادگیری 26/63 ± 144/1 بود. نمره یادگیری با جنسیت پرستاران (0/48=p)، وضعیت تاهل (0/2=p) و وضعیت استخدامی (0/79=p)ارتباط آماری معنی داری نداشت اما ارتباط آماری آن با سطح تحصیلات (0/03=p) معنی دار بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مدل ADDIE برای یادگیری بین حرفهای پرستاران در زمینه تصویربرداری پزشکی مناسب است. استفاده از این مدل برای طراحی و اجرای دورههای آموزش مداوم و توانمندسازی توصیه میشود.