- XML
- اصل مقاله 1.84 M
- فایلهای تکمیلی/اضافی
- ضمیمه1331.pdf
- چکیده صوتی 1331.mp3
چکیده
مقدمه: آموزش احیای قلبی ریوی(CPR) با اصول علمی استاندارد و کسب مهارت از مهمترین موضوعهای مرتبط با آموزش مردم عادی محسوب میشود. لذا، پژوهش حاضر با هدف مقایسهی اثربخشی آموزش احیای قلبی ریوی پایه به روشهای "فیلم آموزشی" و "ساختارمند گروهی با استفاده از خود ارزیابی ویدیویی" بر دانش و مهارت کارگران انجمن صنفی ساختمانی انجام شد.
روش کار: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده انجام گردید. 72 نفر از کارگران انجمن صنفی ساختمانی شهر ابرکوه (استان یزد) در سال 1402 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در گروههای پژوهش گمارده شدند. شرکت کنندگان در گروه آزمایش آموزش ساختارمند گروهی با خود ارزیابی ویدئویی و شرکت کنندگان در گروه کنترل آموزش معمول فیلم آموزشی را دریافت کردند. در این پژوهش از پرسشنامه دانش سنجی حمایت اولیهی زندگی (BLS) و چک لیست مهارت BLS استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار آماری SPSS-22 استفاده شد.
نتایج: براساس نتایج آزمون تی وابسته (زوجی) در گروههای پژوهش از نظر دانش BLS در مرحلهی پس آزمون نسبت به مرحلهی پیش آزمون تفاوت معناداری وجود داشت (0/05>P). علاوه بر این، نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که در مرحلهی پس آزمون بین گروههای پژوهش از نظر دانش BLS و مهارت BLS تفاوت معناداری وجود داشت (0/005≥P).
نتیجه گیری: بنابراین، براساس نتایج پژوهش پیشنهاد میگردد که از روش ساختارمند گروهی با خودارزیابی ویدئویی برای آموزش مردم عادی و داوطلبان امدادی به عنوان خط اول پاسخ دهنده به درمان ایست قلبی تنفسی استفاده گردد.
کلیدواژهها