چکیده
زمینه و اهداف: با توجه به تغییرات روزافزون در جهان امروز، رسالت آموزش در حوزه پزشکی جهت آمادهسازی فراگیران برای روبرو شدن با چنین اهدافی را دشوار میسازد. لذا برای رو به رو شدن با چنین شرایطی، استفاده از روشها و فناوریهای جدید برای اثربخشتر نمودن آموزش الزامی است که توجه به یادگیری تلفیقی تحولی در این حوزه به حساب میآید. به این ترتیب، هدف پژوهش حاضر ارائه مدلی جهت استقرار محیط یادگیری تلفیقی در آموزش پزشکی میباشد.
مواد و روش ها: رویکرد پژوهش، کیفی و روش آن فراترکیب با مدل سندولوسکی و بارسو(2006) بود. جامعه آماری شامل مطالعات انجام شده در بازه زمانی 1398 تا 1402 و 2019 تا 2023 در حوزه یادگیری تلفیقی بود که با کلیدواژههای مشخص در پایگاه-های اطلاعاتی داخلی مانند؛ مجلات نور، مگیران، سیویلیکا، گنج و علم نت و پایگاههای خارجیIJET ، ، Eric،Scopus ،Science direct وGoogle scholar به جمعآوری پرداخته شد که جمعاً 59 مطالعه بررسی و پس از چندین مرحله غربالگری نهایتاً 20 واحد مطالعاتی انتخاب شد. تحلیل دادههای پژوهش نیز با روش تحلیل محتوا به شیوه کدگذاری انجام شد.
یافته ها: یافتهها در مرحله کدگذاری باز و محوری نشان داد؛ شش مولفه: یکپارچه سازی فناوری، برنامه ریزی انعطاف پذیر، یادگیری فعال، یادگیری خود-گام، همیاری دانش آموزان و ارزیابی، بازخورد و بهبود در جهت استقرار محیط یادگیری تلفیقی در آموزش پزشکی مورد تحلیل و استخراج قرار گرفت.
نتیجهگیری: ازاین رو نتایج نشان می دهد که مدل ارائه شده نیازهای متنوع یادگیرنده را برآورده می کند و به طور یکپارچه با تقاضاهای در حال تحول آموزش بهداشت سازگار می شود. یادگیری تلفیقی، نشان دهنده یک تغییر پارادایم تاریخی است که دانشجویان را با مهارت ها، دانش و اعتماد به نفسی که برای پیشرفت در چشم انداز مراقبت های بهداشتی که به سرعت در حال تغییر است، مجهز میکند.
کلیدواژهها