چکیده
مقدمه: واقعیت افزوده در زمینههای مختلفی از جمله آموزش پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به اهمیت آموزش علومی مانند آناتومی که نیازمند استفاده از مدلهای سه بعدی و چرخش حول محورها است به نظر میرسد کاربرد واقعیت افزوده در فرآیند یاددهی و یادگیری میتواند اثربخش باشد. بنابراین، این مطالعه با هدف معرفی واقعیت افزوده و کاربرد آن در حوزه آموزش علوم پزشکی و به طور خاص در آموزش آناتومی انسان و بررسی تأثیر کاربست این فناوری بر یادگیری فراگیران انجام پذیرفته است.
روش: با بهرهگیری از کلیدواژههای Medical Education، Anatomy Education و Augmented Reality جستجو در پایگاههای داده PubMed، ScienceDirect و Google Scholar در بازه زمانی سالهای 2012 لغایت 2022 انجام شد. تمامی مقالات منتشر شده مداخلهای و شبهمداخلهای به زبان انگلیسی و مرتبط، استخراج و بر اساس همخوانی با موضوع پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقالات منتخب، جهت بررسی جامع و استخراج دادهها وارد مطالعه شدند.
یافتهها: استفاده از فناوری واقعیت افزوده میتواند موجب افزایش انگیزه، یادگیری، غوطهوری و تعامل و درک دانشجویان از آناتومی، ترغیب در یادگیری مسائل دشوار آناتومی، کوتاهتر شدن منحنی یادگیری، توجه به جزئیات و تحریک دانشجویان برای یادگیری بیشتر و کاهش ازدحام در سالنهای تشریح شود.
نتیجهگیری: بر اساس مطالعات بررسی شده آموزش آناتومی با استفاده از فناوری واقعیت افزوده در افزایش یادگیری و بهبود درک دانشجویان پزشکی از علوم تشریح میتواند تاثیرگذار باشد.
کلیدواژهها