چکیده
مقدمه: داروشناسی از دروس پایه در رشتههای داروسازی و علوم پزشکی است. دانش عمیق فارماکولوژی برای تجویز مؤثر داروها ضروری بوده و استفاده از روشهای آموزشی فعال میتواند به جذابتر شدن کلاسها و افزایش کیفیت یادگیری کمک کند.
روش کار: در این مقاله به معرفی انواع روش های به کار گیری بازی وارسازی محتوای آموزشی در تدریس درس داروشناسی پرداخته و مزایا و معایب این روش شرح داده شده است.
نتایج:
از جمله روشهای بازیوارسازی که در تدریس درس داروشناسی مورد استفاده قرار گرفته و نتایج مثبتی به همراه داشتهاند، میتوان به فلشکارتهای دیجیتال یا فیزیکی، شبیهسازهای تداخلات دارویی، چالشهای اتاق فرار در محیطهای فیزیکی یا مجازی، بازیهای رومیزی و همچنین بازیهای واقعیت افزوده اشاره کرد. این ابزارها به یادگیری عمیقتر و جذابتر مطالب کمک میکنند. از مزیت های یادگیری مبتنی بر بازی، تقویت روحیه همکاری و یادگیری گروهی، تقویت حفظ اطلاعات از طریق تعاملات بازی، افزایش انگیزه و مشارکت در یادگیری، بهبود آمادگی از طریق یادگیری و تفکر انتقادی را می توان بیان کرد. با این حال عدم تمرکز بر یادگیری به علت هیجان بالای بازی، وابسته بودن به فناوری و نیاز به وجود تجهیزات خاص از جمله چالش های به کار گیری بازی در آموزش می باشد.
نتیجه گیری: انواعی از بازی های های آنالوگ و دیجیتال برای بازی وارسازی محتوای آموزشی در تدریس درس داروشناسی پیشنهاد شده است. بازیهای دیجیتال به دلیل راحتی و خودکار بودن امتیازدهی دارای مزیت هستند. اما چالشهایی مانند محدودیت منابع و هزینههای طراحی نیز دارند. پلتفرمهای دیجیتال به تجهیزات فناوری خاص و دانش کافی از سوی مدرسان برای طراحی نیاز دارند. در تدریس درس داروشناسی نحوه انتقال مطالب از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به تنوع روشها و نیاز به مهارتهای خاص، به نظر میرسد که در آینده، تدریس به صورت تیمی و با همکاری طراحان آموزشی به فراگیران ارائه شود.
کلیدواژهها