چکیده
مقدمه: یکی از چالشهای رشته تکنولوژی اتاقعمل، یادگیری صحیح ابزار جراحی است. آموزش این درس به روش سنتی به خوبی پاسخگوی نیاز دانشجویان نبوده و اساتید را نیز با مشکل روبهرو میکند. استفاده از روشهای نوین آموزش میتواند بر یادگیری دانشجویان تاثیرگذار باشد؛ از این رو در این مطالعه یادگیری و رضایت دانشجویان پساز دو روش آموزش مبتنیبر بازی مشارکتی و آموزش سنتی درس تجهیزات جراحی بایکدیگر مقایسه شدهاند.
روش کار: این مطالعه مداخلهای در نیمسال دوم 1401 و نیمسال دوم 1402 انجامشد. شرکتکنندگان شامل 31 دانشجو ترم 2 اتاقعمل که براساس معیارهای ورود به مطالعه وارد شده و تحت آموزش به دو روش آموزش مبتنیبر بازی و آموزش سنتی قرار گرفتند. مباحث درس بین دو روش تقسیم شده و 7 جلسه آموزش مبتنیبر بازی و 7 جلسه بهروش سنتی تدریس گردید. جهت سنجش یادگیری، از پیشآزمون و پسآزمون استفادهشده ودر انتهای ترم 2، آزمون تراکمیمجزا برای هر شیوه اخذ گردید. جهت سنجش رضایت دانشجویان از پرسشنامه بریمنژاد و همکاران استفاده شد.
نتایج: نتایج آزمون ویلکاکسون نشانداد که در مقایسه بین گروهی نمرات کل پیشآزمون در دو روش تفاوت معناداری نداشت. ولی میانگین پس آزمون نزدیک (001/0P=) و پس آزمون دور(021/0P=) و آزمون پایانترم (009/0P=) در دو روش متفاوت بود بهگونهای که نمرات در شیوه آموزش مبتنیبر بازی از میانگین بالاتری برخوردار بود.همچنین نتایج نشانداد رضایتمندی دانشجویان در گروه آموزش مبتنیبر بازی (46/4±96/42) بهطور معناداری بالاتر از آموزش سنتی(09/6±38/35) بود (001/0 P=).
نتیجه گیری: با توجه به یافتههای مطالعه حاضر میتوان گفت آموزش مبتنیبر بازی مشارکتی میتواند باعث ارتقاِ یادگیری و رضایتمندی دانشجویان گردد و به علت فعال بودن دانشجویان در طی تدریس و رقابت بین دانشجویان با ایجاد هیجان، سطح توجه و واکنش دانشجویان به مطالب درسی را افزایش داده و آنها را کاملا درگیر یادگیری کند.
کلیدواژهها