چکیده
مقدمه: ارزشیابی بخش مهمی از فرآیند آموزش است و به عنوان ابزاری قابل اعتماد برای بررسی یادگیری دانشجویان مورد استفاده قرار میگیرد. آزمون OSCE ابزاری مفید و موثر برای ارزیابی عملکرد بالینی دانشجویان گروههای پزشکی است. این مطالعه با هدف بررسی نگرش دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد بجنورد نسبت به آزمون OSCE انجام شدد..
روش کار: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی 163 نفر از دانشجویان کارشناسی پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد بجنورد در نیمسال دوم 1402 انجام شد . کلیه دانشجویان پرستاری و مامایی که تا به حال در امتحان آسکی شرکت کرده بودند، پرسشنامه ای که شامل سه بخش مشخصات فردی، ارزیابی کلی آزمون و نحوه برگزاری آزمون در دانشکده بود را تکمیل نمودند.. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 23 و آزمونهای آماری توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار تحلیل شدند . سطح معنی داری در همه آزمون کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: از بین دانشجویان 2/82 % زن ،82% مجرد و 60 %خوابگاهی بودند. 1/41 % مامایی و 9/58 %پرستاری بودند. در رابطه با نگرش دانشجویان به ساختار کلی آزمون ، دانستن اهداف ارزشیابی دانش بالینی به روش OSCE دارای بالا ترین نمره (627) و عدم استرس دانشجویان در ارزیابی به روش OSCE دارای پایین ترین نمره (355) بودند . در رابطه با نگرش دانشجویان به چگونگی برگزاری آزمون ، مناسب بودن مکان OSCE دارای بالاترین نمره (595) و تناسب مدت زمان اختصاص یافته به هر ایستگاه دارای پایین ترین نمره (469) بودند. دانشجویان با نمره 7146 نسبت به ساختار کلی آزمون و با نمره 3905 نسبت به چگونگی برگزاری آزمون نگرش مثبت داشتند.
نتیجهگیری: نگرش مثبت دانشجویان نشان میدهد OSCE میتواند ابزار ارزیابی مناسبی باشد که یادگیری و شایستگی بالینی دانشجویان را بهبود میبخشد. نتایج میتواند برای اجرا و بهبود هرچه بیشتر OSCE در آموزش مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژهها