چکیده
زمینه تحقیق: حوادث بزرگ و بلایا باعث ایجاد موجی عظیمی از تلفات و جراحات میگردد.آموزش مناسب تریاژ میتواند سبب کاهش مرگ و میر ناشی از حادثه شود.اپلیکیشن های موبایل با توجه به مزایای فوق العاده زیاد می توانند به عنوان ابزاری موثر برای آموزش تریاژ مورد استفاده قرار گیرند.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بکارگیری اپلیکیشن آموزشی تریاژ در بلایا بر میزان دانش، آمادگی و رضایتمندی کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی بود.
روش مطالعه: اپلیکیشن آموزشی تریاژ به صورت تعاملی و بر اساس نظریه یادگیری ساختن گرایی طراحی و محتوای علمی و پرسشنامه های دانش ،عملکرد و رضایتمندی به صورت پس آزمون و پیش آزمون در اختیار فراگیران قرار گرفت .اپلیکیشن تریاژ شامل متن ، فیلم ، انیمیشن ،پرسشنامه و بخش مسابقه تریاژ بود .برای سنجش میزان بهبودی عملکرد سوالات بر اساس سناریوهای مختلف حوادث طراحی و فراگیران علاوه بر پاسخ دادن به سوالات پرسشنامه ، زمان پاسخگویی آنان نیز ثبت می شد.
نتایج: تعداد 51 نفر نمونه برای شرکت در پژوهش حضور داشتند . نمرات دانش قبل و بعد از مداخله به ترتیب (انحراف معیار ± میانگین) 06/65 ± 20/3 و 09/78± 26/3تعیین گردید.نمرات عملکرد قبل و بعد از مداخله (انحراف معیار ± میانگین)53/52 ± 24/3و00/31± 28/1تعیین گردید.نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمرات دانش و عملکرد بعد از مداخله افزایش معناداری نسبت به قبل از مداخله داشته است (0/001>p).همچنین اختلاف زمان پاسخگویی قبل از مداخله9/2 دقیقه بود که بعد از مطالعه به 5/1 دقیقه کاهش پیدا نمود (0/001>p). در بررسی میانگین رضایت مندی نتایج نشان داد میزان رضایتمندی در افراد تحت مطالعه 9/18±89/05 درصد می باشد .
بحث و نتیجه گیری :
براساس نتایج تحقیق، آموزش از طریق تلفن همراه (یادگیری سیار) به دلیل دسترس بودن، قابل حمل بودن و کاربرد آسان روش مناسبی برای آموزش مباحث مختلف آموزشی به کادر درمان می باشد.
کلیدواژهها